Langelandvissers

OKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOKOK

2015

Eerste bezoekers

Denis - Fons - Walter - Remon

Geschreven door Remon

We waren de eerste visgasten van 2015 bij Vic en Betty. We verbleven er van 18 tot 22 maart. We gaan graag zo vroeg omdat we dan zeker zijn dat de vis nog vers is. We vertrekken woensdag rond vaaf uur sagnoens in het Herseltse om aan te komen rond draa uur snachts in Denemarken. Denis en Walter zijn de chaffeurs, Fons en Remon houden het zo stil mogelijk.

Donderdag nog veu de noen hebben we der al wat gevangen, maar ook wat terug gesmeten. De ganse dag oept water gebleven en regelmatig vis boven gehaald, niet de grootste, maar we waren toch content. Het begon al goe donker te worden als we binnen veirden en dan nog efkens wat miserie onderweg met onze boot. Het lag niet aan de boot. We hadden de naftbak volledig graatleeg gereden. Toch wel efkes liggen kloewete op dat diep water.

Vrijdag vertrokken met wat regen, maar dat kon ons niet deren, want het weer werd steeds beter en beter en ook de vangst werd steeds beter en beter. Onze visbak was veel te klein en de vis maar gewoon los in de boot gesmeten. Redelijk wat vis terug gesmeten die we anders misschien wel hadden meegenomen. Dus goed gevangen dieje dag. Meer mut da zeker ni zaan. Veul te veul werk als ge thuis komt.

Zaterdag gave ze hiejel slecht weer al van veu de noen. Dus hiejel vreug opstaan. Vijf uur half zes is bij mij echt nog wel een kot in de nacht. Ik kan het niet laten en ga het dus schrijven en dat telt feitelijk niet alleen voormij. Ne nacht is gemakt om te slapen en as ge toch ni slapt, dan doere iet wat ge gere doe en da zal dan vissen in Langeland zijn zeker. Dus om zeven uur al op de boot en buiten vissen kunde daar weinig doen, dus hebben we maar wat kabeljauw gevangen. Goed weer gehad en weer goed gevangen, toch voor ons doen als ik vergelijk met de vorige keer.  Op zee gebleven tot snoenes. We waren nog geen half uur binnen en er was een gans ander weerbeeld en wel degelijk storm op zee. Na de noen een toereke gedaan met de Vic op het eiland. Nogal een geluk dat we smorgens een pilleke tegen het ziek worden genomen hadden, want de Vic kent daar de weg al veul te goe. Toch raar datem geniejen stamenee von. Hij mut zen Betty blaakbaar wel echt gere zien.

Omdat het zo goed van koor gegaan was en zondag in de late namiddag nog de bekerfinal was tussen Anderlechjt en Brugge, ook zondag nog het water op. Zondag was echter een maat voor niks. Veel te veel stroming en weinig uit het water gehaald. Integendeel zelfs veel lood achter gelaten in het water. Op tijd binnen om alles op te rommelen en te kuisen, zodat we met de laatste Chouffe, Westmalle en Duvel club Brugge verdient hebben zien winnen van Anderlecht. Terug naar huis met de nacht om smorgens thuis te komen.

We hebben ons goe geammuzeerd, zowel de vangst op zee als de ontvangst van de 69 waren goed te noemen.

Vraag me niet waar da we vis gevangen hebben, want da weet ik niet. Ik hoor die mannen wel klappen over tklaan geultje en den iejene of andere draahoek.  Maar dat is de Fons en de Walter die dan arranzjeren.

We komen terug in oktober en miejer vis mut er niet zaan of toch niet te veul miejer..


Remon


xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

Van 7 mei tot 15 mei waren de volgende mannen op vis bezoek .

Marc - Eddy - Benny - Patrik

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

2019

Copyright 2015 © All Rights Reserved  by Vic & Vicky